Teamfoto JC Installatietechniek
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Oostzaan
Aanpak van een lekkende kraan Redactie, 22 februari 2024
Een lekkage aan de kraan

Een lekkende kraan in uw keuken of badkamer veroorzaakt altijd overlast. Afgezien van het ongemak van een lekkende kraan, resulteert dit ook in onnodig waterverlies. Dit is uiteraard zonde, maar gelukkig zijn er eenvoudige manieren om snel van een lekkende kraan af te komen.

Een goede voorbereiding is onmisbaar

Zorg ervoor dat er geen extra water lekt door de hoofdkraan te sluiten voordat u begint met het repareren van de lekkage. Bepaal welk onderdeel gerepareerd moet worden door de oorzaak van de lekkage te vinden. Neem het benodigde gereedschap en de juiste materialen mee als u een onderdeel moet vervangen.

Wat zorgt voor een lekkende kraan?

Een lekkende kraan kan diverse aanleidingen hebben. Diverse locaties waarop u kunt letten. Kijk naar de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleer beschadigd. Als de kraan water lekt bij de hendel, heeft dit te maken met het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Als deze aanpak niet werkt, kunt u de volgende stap ondernemen. Als de kraan aan de onderzijde lekt, kan het zijn dat water via het kraangat lekt. Dit kan optreden door lekkage in de hendel of de 'kraanbody'.

Aan de slag gaan met het oplossen van een lekkende kraan

Als u de watertoevoer heeft afgesloten en de oorzaak heeft gevonden, kunt u aan de herstelling beginnen. Het eerste wat u doet is de knoppen en handvat van de kraan verwijderen, dit geeft u toegang tot de binnenkant. Hierna schroeft u het binnenwerk los zodat u bij de pakkingring terechtkomt, als deze beschadigd is, dan kunt u deze vervangen.

Wanneer een kraan begint te lekken, is het meestal het kraanleertje dat de boosdoener is. Het is noodzakelijk om na het herstellen van de kraan alle onderdelen goed te ontkalken. Als u alle onderdelen heeft vervangen, monteert u de kraan terug in elkaar volgens de omgekeerde volgorde.

Als de lekkage aanhoudt, kunt u JC Installatietechniek inroepen!

Indien de kraan na montage blijft lekken, is de kraan waarschijnlijk versleten en moet deze worden vervangen. Bij dit probleem, bel direct JC Installatietechniek, we helpen u graag verder. Indien u een afspraak wilt maken of verdere vragen heeft, kunt u ons bereiken via 075 300 1714.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 075 300 1714

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over JC Installatietechniek

J.C. installatietechniek is al ruim 17 jaar de specialist op het gebied van verwarming, loodgieter, dakbedekkingen, zinkwerken, loodwerken, verstoppingen en riool vervanging. J.C. Installatietechniek staat garant voor service, kwaliteit en flexibiliteit en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Heb je een nieuwe H.R. combiketel nodig? Wij leveren en plaatsen de ketel graag deskundig voor je. Daarbij leveren we de combiketel tegen inkoopprijs!


VCA