Teamfoto JC Installatietechniek
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Oostzaan
Voorkom veelvoorkomende lekkages met deze tips Redactie, 5 april 2024
De gevolgen van lekkage in huis
De gevolgen van lekkage kunnen flink zijn. Handel snel en bel JC Installatietechniek

Een lekkage is niet alleen onaangenaam, maar kan ook aanzienlijke schade aan uw woning veroorzaken. Het is mogelijk om enkele maatregelen te nemen om veelvoorkomende lekkages te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw loodgieterssysteem goed blijft functioneren. Hier vindt u tips om de meest voorkomende lekkages te voorkomen.

Inspecteer de leidingen grondig

Een van de beste manieren om lekkages te vermijden, is regelmatig een inspectie van de leidingen te doen. Onderzoek op aanwijzingen van corrosie, roest of kleine barstjes. Een vroege detectie van problemen kan voorkomen dat ze leiden tot grote lekken.

Afdichtingen regelmatig controleren

Na verloop van tijd kunnen afdichtingen rond kranen en leidingen slijtage vertonen, wat tot lekkages kan leiden. Een goede gewoonte is om te controleren of de afdichtingen in goede staat zijn en ze indien nodig te vervangen. Een correcte afdichting verhindert dat er water ontsnapt en minimaliseert het risico op lekkages.

Voorkom verstoppingen door geen vuil door afvoeren te gooien

Bescherm uw afvoer en voorkom verstoppingen door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten weg te spoelen. Probeer te voorkomen dat verstoppingen en potentiële lekken ontstaan. Bescherm uw leidingen tegen verstoppingen door een zeefje in de gootsteen te installeren.

Let op de waterdruk in uw leidingen

Een overschot aan waterdruk kan de leidingen beschadigen en lekkages veroorzaken. Controleer de waterdruk op regelmatige basis en corrigeer indien nodig. Een simpele drukregelaar kan helpen om schade te voorkomen.

U kunt schade vermijden door frequente lekkages met deze handige adviezen

Gedurende de winter kunnen bevroren leidingen tot lekkages leiden. Het isoleren van leidingen in onverwarmde ruimtes en bij zeer koud weer druppelsgewijs water uit de kranen laten lopen, voorkomt bevriezing van leidingen. Op deze manier voorkomt u dat de leidingen bevriezen en beschadigd raken.

Door goed onderhoud te plegen, voorkomt u veelvoorkomende lekkages

Zorg ervoor dat u regelmatig uw systemen onderhoudt en kleine problemen tijdig verhelpt om grote reparatiekosten en ongemakken te voorkomen. Bedenk dat voorkomen altijd beter is dan genezen wanneer het om loodgietersproblemen gaat. Wanneer u onverhoopt een lekkage in huis heeft, aarzel dan niet JC Installatietechniek in te schakelen om dit probleem voor u op te lossen. Bel voor een afspraak naar 075 300 1714.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 075 300 1714

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over JC Installatietechniek

J.C. installatietechniek is al ruim 17 jaar de specialist op het gebied van verwarming, loodgieter, dakbedekkingen, zinkwerken, loodwerken, verstoppingen en riool vervanging. J.C. Installatietechniek staat garant voor service, kwaliteit en flexibiliteit en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Heb je een nieuwe H.R. combiketel nodig? Wij leveren en plaatsen de ketel graag deskundig voor je. Daarbij leveren we de combiketel tegen inkoopprijs!


VCA