Teamfoto JC Installatietechniek
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Oostzaan
Uw douchekraan schoonhouden zo doet u dat Redactie, 2 maart 2024
Douchekraan welke verkalkt is

Als u uw douche onderhoudt, denkt u misschien vooral aan de douchekop. Het schoonmaken van de douchekraan wordt echter vaak verwaarloosd, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter problemen opleveren bij het openen en sluiten van uw douchekraan.

Door kalkaanslag wordt het bedienen van de kraan bemoeilijkt en kan het zelfs onmogelijk worden. Kortom, erg ongemakkelijk. Hier wordt uitgelegd op welke manier u het meest efficiënt uw douchekraan kunt ontkalken.

Uw douchekraan ontkalken: 3 eenvoudige stappen

Neem een doek en maak deze vochtig met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf hiermee over de douchekraan. Vermijd directe toepassing van reinigingsmiddelen op de douchekraan om chemische reacties te voorkomen die schade kunnen veroorzaken. Laat het reinigingsmiddel enige tijd staan op de douchekraan. De duur van deze inwerktijd hangt af van het gebruikte product.

Na het uitvoeren van de vorige stappen moet u de douchekraan afspoelen met water en een beetje afwasmiddel. Let erop dat het schuursponsje niet te ruw is bij het schoonmaken van kalkaanslag, om beschadigingen te voorkomen. Na het uitvoeren van andere stappen, is het noodzakelijk de douchekraan droog te maken met een zachte doek voor een glanzende finish.

Praktische tips om kalkaanslag in uw douchekraan te voorkomen

Het is verstandig om een waterontharder aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche goed af, droog het opnieuw af en gebruik mildere schoonmaakproducten. Door deze producten wordt voorkomen dat er kalkafzetting in uw douche komt. Als u na het uitvoeren van deze suggesties en aanbevelingen nog steeds problemen tegenkomt, aarzel dan niet om contact op te nemen met JC Installatietechniek.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 075 300 1714

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over JC Installatietechniek

J.C. installatietechniek is al ruim 17 jaar de specialist op het gebied van verwarming, loodgieter, dakbedekkingen, zinkwerken, loodwerken, verstoppingen en riool vervanging. J.C. Installatietechniek staat garant voor service, kwaliteit en flexibiliteit en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Heb je een nieuwe H.R. combiketel nodig? Wij leveren en plaatsen de ketel graag deskundig voor je. Daarbij leveren we de combiketel tegen inkoopprijs!


VCA